Hoe gebruik je kratom?

Hoe gebruik je kratom?

Het gebruik van verdovende middelen is erg populair in Nederland. Toch zijn er veel middelen waar de meeste Nederlanders nog nooit van gehoord hebben. Een voorbeeld hiervan is kratom. Dit middel is afkomstig van een plant die je kunt vinden in Zuidoost-Azië. In het regenwoud van landen zoals Thailand en Maleisië, kun je deze plant tegenkomen. In Azië wordt kratom vooral gebruik als geneesmiddel, maar in andere landen is het vooral bekend voor recreatieve redenen. Als je meer wil weten over kratom, hoe het werkt en wat de effecten zijn, kun je dat in dit artikel lezen.

Hoe gebruik je kratom?

Kratom kun je op meerdere manieren innemen, net zoals veel andere verdovende middelen. Je kunt het roken zoals wiet, maar je kunt er ook thee van maken. Thee maken ermee is de makkelijkste manier om het in te nemen, maar het nadeel is dat de smaak niet lekker is. Tenslotte kun je ook nog kauwen op de bladeren en het op die manier binnenkrijgen. Als je buiten Azië probeert kratom te krijgen, zul je waarschijnlijk geen bladeren vinden. Hier vind je het vooral als poeder variant of een extract daarvan. Als je kratom neemt (zeker een extract) moet je goed opletten dat je niet te veel neemt en rustig begint. Als je in een keer te veel inneemt kun je last krijgen van misselijkheid en bijvoorbeeld hoofdpijn. Net als de meeste drugs, is het middel ook verslavend. Niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk. Kratom is een opiaat en ook hierbij treden ontwenningsverschijnselen op na lang, intensief gebruik. Deze kunnen erg heftig zijn, net zoals bij heroïne en andere opiaten.

De effecten van kratom

In kratom zitten alkaloïden. Deze stoffen hebben een werking op onze hersenen. Je je van de plant euforisch gaan voelen, of het kan erg kalmerend zijn. Er zijn namelijk meerder soorten van kratom. Als je de rode nerf gebruikt, merk je dat je vooral erg kalm wordt. De witte nerf is minder kalmerend, maar stimuleert juist je hersenen en geeft je veel euforie. Tussen de beide soorten zit dus een groot verschil in de effecten van de plant. Tenslotte heb je nog een groene variant, wat de middenweg is tussen deze twee effecten.