5 adviezen als je naar Duitsland op vakantie gaat met de auto

5 adviezen als je naar Duitsland op vakantie gaat met de auto

Duitsland is een populair vakantieland onder Nederlanders. Vooral met de auto is het makkelijk te bereiken en biedt het land vele mogelijkheden. Of je nu van plan bent om naar de prachtige kastelen in Beieren te gaan, langs de Rijn te reizen of een bezoek te brengen aan de historische stad Rothenburgobdertauber, er zijn een aantal adviezen die je kunt opvolgen om je autovakantie naar Duitsland soepel te laten verlopen. In dit artikel worden vijf belangrijke adviezen gegeven die je kunt volgen voor een succesvolle autovakantie naar Duitsland.

Milieusticker

In veel Duitse steden is een milieusticker verplicht. Deze sticker heb je nodig om in bepaalde stadscentra te mogen rijden. Het is raadzaam om te controleren of de stad waar je naartoe wilt een milieuzone heeft en of je een sticker nodig hebt. Deze sticker kun je online bestellen en is ook verkrijgbaar bij ANWB-winkels. Zonder deze sticker riskeer je een boete, dus zorg ervoor dat je er op tijd een aanschaft.

Autobahnvignet

Als je van plan bent om over de Duitse snelwegen te rijden, is het belangrijk om te weten dat er voor sommige trajecten een vignet nodig is. Het is verstandig om dit vignet van tevoren aan te schaffen om vertraging bij de grens te voorkomen. Het vignet is verkrijgbaar bij tankstations in de buurt van de grens, maar ook online te bestellen. Let op, zonder vignet kun je een boete krijgen.

Verkeersregels

Voordat je de weg op gaat in Duitsland, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verkeersregels. Zo is het bijvoorbeeld verplicht om een gevarendriehoek, veiligheidshesje en een verbanddoos in de auto te hebben liggen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat er op veel stukken van de Duitse snelwegen geen snelheidslimiet geldt. Houd altijd de verkeersborden goed in de gaten en pas je snelheid aan waar nodig.

Tolwegen

In Duitsland zijn er geen tolwegen, maar er zijn wel tolbruggen en tunnels waar je een tol moet betalen. Het is handig om hier alvast rekening mee te houden en te zorgen dat je contant geld bij je hebt. Sommige tolbruggen accepteren namelijk geen pinbetalingen.

Duurzaam reizen

Als je ervoor kiest om met de auto naar Duitsland te reizen, kun je ook rekening houden met duurzaamheid. Kies bijvoorbeeld voor een milieuvriendelijke auto met een lage uitstoot. Daarnaast kun je proberen om je reis zo efficiënt mogelijk te plannen, zodat je zo min mogelijk kilometers hoeft af te leggen. Ook kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van het uitgebreide openbaar vervoernetwerk in Duitsland, zoals de trein. Op die manier kun je niet alleen duurzaam reizen, maar ook nog eens ontspannen en genieten van het prachtige landschap.

Conclusie

Als je van plan bent om met de auto naar Duitsland te gaan, zijn er een aantal adviezen die je kunt opvolgen om je autovakantie soepel te laten verlopen. Zorg ervoor dat je een milieusticker en eventueel een autobahnvignet aanschaft. Daarnaast is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verkeersregels en rekening te houden met tolbruggen en tunnels. En als laatste kun je ook nog rekening houden met duurzaamheid door een milieuvriendelijke auto te kiezen en indien mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Zo kun je optimaal genieten van je autovakantie naar Duitsland.