Waarop moet je letten bij de aankoop van een elektrische step?

Waarop moet je letten bij de aankoop van een elektrische step?

Wie geregeld goed om zich heen kijkt op straat is het ongetwijfeld al wel opgevallen: steeds vaker zijn er op straat elektrische steps te vinden. Dat is niet zo vreemd, want deze relatief nieuwe soort step heeft enkele aantrekkelijke eigenschappen. Zo kun je deze steps gemakkelijk vervoeren en meenemen, bijvoorbeeld in de trein of naar je werk, zijn ze een voordelig vervoermiddel en, ook niet onbelangrijk, vormen elektrische steps nauwelijks een belasting voor het milieu.

Grote kans dus dat je ook overweegt om dit type step te kopen. Maar hoe kies je eigenlijk een goede elektrische step uit, die past bij jouw wensen en eisen? In dit blog geven we je enkele handige tips om de voor jou perfecte elektrische step te kopen! Wil je nog meer info, check dan zeker deze koopgids bij Techgeek!

De kwaliteit van het materiaal

Een van de belangrijkste kwaliteitskenmerken van een goede elektrische step is uiteraard de constructie van de step. Het is belangrijk dat het frame en de onderdelen van de step sterk en solide zijn. Wil je echt voor kwaliteit gaan, dan is het slim om te kiezen voor de betere producenten. Kies je op dit vlak voor goedkoop, dan kan dat al snel uitdraaien op duurkoop.

Het vermogen van de motor

Natuurlijk wil je bij het kopen van een elektrische step ook kunnen beschikken over een voertuig dat voorzien is van een sterke motor. Koop je een step voor je zoon of dochter? Dan heb je genoeg aan een elektrische step met een vermogen van 150 Watt. Steppen voor volwassen hebben doorgaans een goed wattage als deze rond de 250 ligt. Ben je zelf wat zwaarder dan gemiddeld, kies dan voor een step van 300 Watt.

Zoek je een inklapbaar model of niet?

Tegenwoordig kunnen de meeste e-steps die je koopt in elkaar geklapt worden, maar dit geldt niet voor alle elektrische steps die er te koop zijn. Reis je veel en vaak met het openbaar vervoer en/of wil je je step gemakkelijk kunnen opbergen als je op je werk of thuis bent? Dan raden we je aan om te kiezen voor een inklapbaar model! Sander, een lezer van de blog kocht er zo ééntje die hij elke dag mee op de trein neemt. Handig!

Houd ik de accu in het vizier

Een belangrijk onderdeel van e-steps is de accu. Aan de hand van de actieradius kun je bepalen of de accu geschikt is of niet. Onder de actieradius wordt de totale afstand verstaan die je per opgeladen accu kunt afleggen. Over het algemeen ligt de actieradius van steppen tussen de 15 en 30 km. Maar er zijn tegenwoordig ook (duurdere) modellen die meer dan 30 km kunnen afleggen op één accu. Gelukkig valt het mee met de oplaadtijd, want die varieert 1 tot 2 uur. Je elektrische step is dus snel weer opgeladen.