De mooiste monumenten en musea bezoeken in Parijs

De mooiste monumenten en musea bezoeken in Parijs

Op slechts 4 uur afstand vanuit Nederland ligt in het noorden van Frankrijk de prachtige Franse hoofdstad Parijs, of zoals de Fransen hem noemen Paris. Parijs biedt haar bezoekers een veelvoud aan prachtige en indrukwekkende bezienswaardigheden onderstaand treft u een kort overzicht van de mooiste monumenten, kerken en musea van de prachtige stad Parijs. 

De Eiffeltoren is het symbool van Parijs en een indrukwekkend monument in de stad. De metershoge toren is volledig vervaardigd uit metaal en biedt haar bezoekers met Eiffel Tower tickets een spectaculair overzicht over de straten van Parijs. Zelfs als u de Eiffeltoren niet gaat beklimmen, mag het een bezoekje aan HET symbool van Parijs niet ontbreken tijdens uw stedentrip Parijs.

Een ander imposant bouwwerk in Parijs is de Arc de Triompe. Het prachtige Franse monument duurde dertig jaar om te bouwen is gebouwd in opdracht van Napoleon Bonaparte ter ere van de vele overwinningen van zijn Franse legers. Arc de Triomphe is gelegen op een druk verkeerspunt in Parijs, maar kan veilig bezocht worden door gebruik te maken van een ondergrondse voetgangerstunnel. U kunt ook het dak van het metershoge monument bezoeken. 

Parijs, een stad met prachtige kerken

De wereldberoemde kathedraal de Notre Dame moet één van de bekendste kerken/kathedralen ter wereld zijn. De Notre Dame dankt haar roem onder andere aan de roman De Klokkenluider van de Notre Dame, beschreven in de negentiende eeuw door de Franse schrijver Victor Hugo. De Notre Dame ligt centraal in Parijs en is gebouwd in een Gotische bouwstijl. Tussen 2019 en 2024 vinden er hertelwerkzaamheden aan het interieur en het dak van de Notre Dame plaats vanwege een grote brand in maar 2019. 

Een andere indrukwekkende kerk in Parijs is de prachtige witte basiliek Sacré-Coeur. De Sacré-Coeur staat op de heuvel van Montmartre in de karakteristieke wijk Montmartre en biedt bezoekers een spectaculair uitzichtpunt. De prachtige basiliek is gemaakt van de Franse kalksteen Travertijn, deze steen maakt een wit laagje aan als het regent, dit verklaart waarom de indrukwekkende basiliek na al die jaren nog steeds prachtig wit is. 

Parijs kent meerdere wereldberoemde musea. Het Louvre museum is een populair museum in het centrum Parijs en heeft in haar collectie het wereldberoemde schilderij De Mona Lisa van Leonardo Da Vinci. Een ander geliefd museum in het centrum van Parijs is Musée d’Orsay. Dit prachtige museum is gevestigd in een negentiende-eeuwse stationshal en biedt een uitgebreide collectie aan impressionistische kunstwerken. U komt in het museum onder andere werken tegen van beroemde kunstenaars als Claude Monet, Auguste Rodin, Pablo Picasso en Vincent van Gogh.