Deze kleine dorpen aan de Amalfikust mag je niet missen tijdens een rondreis

Deze kleine dorpen aan de Amalfikust mag je niet missen tijdens een rondreis

De Amalfikust is een van de mooiste en meest pittoreske gebieden van Italië. Deze kustlijn, gelegen in de regio Campanië, staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en charmante dorpjes. Tijdens een rondreis langs de Amalfikust zijn er een aantal dorpen die je absoluut niet mag missen. Deze kleine dorpen bieden een onvergetelijke ervaring en laten je kennismaken met de schoonheid en authenticiteit van de regio.

Positano

Een van de meest bekende en bezochte dorpen aan de Amalfikust is Positano. Dit dorpje wordt vaak omschreven als een ansichtkaart en dat is niet voor niets. Met zijn pastelkleurige huizen die tegen de heuvels zijn aangebouwd, de smalle straatjes en de prachtige stranden is Positano een waar paradijs. Wandel door de smalle straatjes en ontdek de vele boetiekjes, restaurants en bars. Een bezoek aan Positano is een must tijdens een rondreis langs de Amalfikust.

Praiano

Praiano is een van de minder bekende dorpen aan de Amalfikust, maar zeker niet minder charmant. Dit rustige dorpje ligt tussen Positano en Amalfi en wordt vaak overgeslagen door toeristen die de drukte willen vermijden. Dat maakt Praiano juist zo bijzonder. Hier kun je genieten van de rustige stranden, de pittoreske straatjes en de authentieke sfeer. Niet te missen is de Chiesa di San Gennaro, een oude kerk die hoog op een heuveltop is gelegen en een prachtig uitzicht biedt over de kustlijn.

Ravello

Ravello is een klein dorpje dat boven op een heuveltop is gelegen en is omringd door weelderige tuinen en adembenemende uitzichten over de Middellandse Zee. Dit dorpje staat bekend om zijn prachtige villa's, kerken en tuinen en is een ware oase van rust. Bezoek de Villa Rufolo, een van de bekendste bezienswaardigheden van Ravello, en geniet van de prachtige tuinen en het panoramische uitzicht. Ravello is een perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte van de Amalfikust en te genieten van de schoonheid van de natuur.

Amalfi

Het dorpje Amalfi is het hart van de Amalfikust en heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Wandel door de smalle straatjes en bewonder de prachtige huizen in Arabisch-Normandische stijl. Bezoek de prachtige kathedraal van Amalfi, een imposant gebouw met prachtige mozaïeken en een indrukwekkende trap. Geniet van een gelato op het Piazza del Duomo of maak een boottocht langs de kustlijn. Amalfi is een levendig dorpje dat een bezoek meer dan waard is tijdens een rondreis langs de Amalfikust.

Tijdens een rondreis langs de Amalfikust mag je deze kleine dorpen absoluut niet missen. Positano, Praiano, Ravello en Amalfi bieden stuk voor stuk een unieke en onvergetelijke ervaring. Of je nu wilt genieten van de prachtige stranden, de smalle straatjes wilt verkennen of wilt ontspannen in een van de weelderige tuinen, de dorpen aan de Amalfikust hebben voor iedereen iets te bieden. Plan je rondreis goed en zorg dat je voldoende tijd neemt om van deze pareltjes van de Amalfikust te genieten.