Laat uw auto keuren voor u op vakantie gaat

Laat uw auto keuren voor u op vakantie gaat

Wanneer je er lekker op uit gaat en kiest voor een autovakantie, dan is het wel zo slim om met een auto te gaan die helemaal goed is. Logisch want je wilt geen pech onderweg krijgen.

Met de auto naar Puglia

Puglia is een zeer bijzondere streek in Italie. Ook heeft deze regio een enorm belangrijke geschiedenis. Wist je bijvoorbeeld dat deze regio eerst in het bezit is geweest van Spanje, Griekenland en Turkije? Elk volk heeft natuurlijk zijn eigen spoor achter gelaten. Wanneer je een rondreis in Puglia maakt bezoek dan eens Otranto. Hier kun je een mozaïekvloer uit de 12e eeuw bezoeken. Er wordt zelfs gezegd dat de vloer in de kathedraal gebouwd is met botten van de lokale burgers die omgekomen zijn tijdens een aanval van Turkije.

De keuken in Puglia

Bijna iedereen weet dat de Italiaanse keuken bij veel mensen favoriet is. Uiteraard kom je deze keuken ook tegen in Puglia. Het drinken en eten in deze regio lijkt wel een stuk lekkerder in deze regio als in andere regio’s. Het komt ook door het zonnige klimaat. Dat zorgt ervoor dat de olijfolie een nog betere smaak heeft. De zachte winters zorgen ervoor dat de groente zoals aubergines en tomaten extra smaak hebben.

Een korte vakantietrip door Brugge

Wanneer je op vakantie gaat naar Brugge is reizen met de auto de meest logische manier. Brugge is dan ook prima te bereiken via Nederland. Wanneer je richting Antwerpen rijdt heb je twee opties, de ring van Antwerpen deze staat ook wel bekend als de R1 of je kunt kiezen voor de grote ring die ook wel bekend staat als de R2. Deze gaat door drie tunnels heen! Wanneer je kiest voor de R1 hoef je trouwens geen tol te betalen. Brugge is trouwens de hoofdstad van West-Vlaanderen. De stad is bekend van als Wereld erfgoedstad. Doordat Brugge in de eerste en de tweede wereldoorlog gespaard is gebleven staan er nog veel historische gebouwen. Wanneer je in deze bourgondische stad loopt zal je echt optimaal genieten van al het moois wat deze stad te bieden heeft voor haar toeristen.