Met de auto weg op het Griekse Kos? Bezoek deze 3 plekken!

Met de auto weg op het Griekse Kos? Bezoek deze 3 plekken!

Ben je van plan om binnenkort naar het prachtige Griekse eiland Kos te gaan? Dan is het huren van een auto een absolute aanrader! Met een huurauto heb je namelijk alle vrijheid om het eiland op je eigen tempo te verkennen en de mooiste plekjes te ontdekken. In deze blog zullen we je meenemen langs drie bezienswaardigheden die goed te bereiken zijn met de auto. Zo haal je het maximale uit je vakantie op Kos!

Voordelen van een auto huren op Kos

Voordat we de bezienswaardigheden gaan bespreken, is het goed om te weten wat de voordelen zijn van het huren van een auto op Kos. Ten eerste ben je met een huurauto niet afhankelijk van het openbaar vervoer of dure taxiritten. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je ergens naartoe wilt gaan. Daarnaast kun je met een auto gemakkelijk de drukte van de toeristische plaatsen ontwijken en de rustigere, authentieke plekjes op het eiland opzoeken. Ook hoef je niet te sjouwen met zware tassen en koffers, maar kun je alles in de auto meenemen. Kortom, een auto huren op Kos geeft je de ultieme vrijheid en flexibiliteit tijdens je vakantie.

Bezienswaardigheid 1: De ruïnes van Asklepieion

Met de auto kun je gemakkelijk de ruïnes van Asklepieion bezoeken, gelegen op ongeveer 4 kilometer van Kos-stad. Dit indrukwekkende archeologische park is een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van het eiland. Het was ooit een spiritueel centrum waar mensen naartoe kwamen voor genezing en voorspellingen. Vandaag de dag kun je er nog steeds de overblijfselen van het antieke ziekenhuis, de tempels en andere gebouwen bewonderen. Vanaf de top van de heuvel heb je bovendien een prachtig uitzicht over Kos-stad en de omliggende eilanden. Een must-visit voor geschiedenisliefhebbers, maar ook voor iedereen die gewoon wil genieten van de mooie omgeving.

Bezienswaardigheid 2: Het bergdorp Zia

Op zo'n 16 kilometer van Kos-stad vind je het pittoreske bergdorp Zia, dat met de auto goed te bereiken is. Wanneer je door de smalle straatjes van dit dorpje loopt, waan je je even in de Griekse oudheid. Je ziet prachtige witte huizen met blauwe kozijnen en bloemrijke balkons. Ook zijn er veel gezellige tavernes en souvenirwinkeltjes te vinden. Maar het echte hoogtepunt van Zia is het uitzicht. Vanaf hier heb je een adembenemend panorama over de bergen, de zee en de eilanden Kalymnos en Pserimos. Een tip: ga in de avond naar Zia om te genieten van de prachtige zonsondergang.

Bezienswaardigheid 3: Het prachtige strand van Paradise Beach

Last but not least, een van de meest populaire stranden op Kos: Paradise Beach. Dit adembenemende strand ligt ongeveer 15 kilometer ten zuidwesten van Kos-stad en is met de auto gemakkelijk te bereiken. Het strand staat bekend om het kristalheldere water en het zachte witte zand. Daarnaast zijn er veel watersportmogelijkheden, zoals parasailen en bananenboot rijden. Ook zijn er verschillende beach bars waar je kunt genieten van een verfrissende drankje en een heerlijke maaltijd. Tip: ga in de ochtend naar Paradise Beach om de drukte te vermijden en optimaal te kunnen genieten van dit paradijselijke stukje strand.

Conclusie

Met een huurauto kun je op Kos op een eenvoudige manier alle hoogtepunten van het eiland bezoeken. Je hebt alle vrijheid om je eigen route te bepalen en de minder toeristische plekjes te ontdekken. In deze blog hebben we je meegenomen langs drie bezienswaardigheden die goed te bereiken zijn met de auto: de ruïnes van Asklepieion, het bergdorp Zia en het prachtige Paradise Beach. We hopen dat je met deze tips een onvergetelijke vakantie op Kos zult hebben. Ook een stad als Mastichari is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Veel plezier!