Autovakantie naar Venetië? Breng een bezoek aan de eilanden Murano en Burano!

Autovakantie naar Venetië? Breng een bezoek aan de eilanden Murano en Burano!

Het romantische en betoverende Venetië is een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld. De beroemde kanalen, gondels en prachtige architectuur maken het een unieke stad die door velen wordt bewonderd. Als je van plan bent om hier per auto naar toe te gaan, is dit ook prima mogelijk! Wist je trouwens dat er vlak bij Venetië ook twee prachtige eilanden liggen die zeker een bezoek waard zijn? In dit blog kun je alles te weten komen over deze bijzondere eilanden, te noemen Murano en Burano. Lees je mee?

De voordelen van het bezoeken van de eilanden Murano en Burano bij Venetië

Een van de grootste voordelen van een bezoek aan de eilanden Murano en Burano is dat je even kunt ontsnappen aan de drukte van het toeristische Venetië. Met een korte boottocht van ongeveer 20 minuten ben je al op deze rustige eilanden. Hier kun je genieten van de authentieke en traditionele sfeer terwijl je langs de kleurrijke huizen en kanalen wandelt. Het is een welkome afwisseling van de drukte en chaos in de straten van Venetië. Een ander voordeel van een bezoek aan Murano en Burano is dat je een kijkje kunt nemen in het lokale leven van de eilandbewoners. 

Bezienswaardigheden op Burano en Murano bij Venetië

Burano, het kleinste eiland van de twee, is een schilderachtig dorp met vrolijk gekleurde huizen en smalle kanaaltjes. Een van de topbezienswaardigheden op Burano is de kerk van San Martino, gebouwd in de 16e eeuw. De kerk staat bekend om zijn klokkentoren die licht uit het lood staat, wat zorgt voor een uniek gezicht. Ook is Burano beroemd om zijn kantwerk en je kunt hier dan ook vele winkels vinden waar dit ambacht wordt uitgeoefend. Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van het kantwerk en de traditionele technieken, breng dan een bezoek aan het Museum van Burano. Op het eiland Murano draait alles om glaswerk. Al eeuwenlang staat dit eiland bekend om zijn ambachtelijke glasblazers en dit is dan ook een van de topbezienswaardigheden om te bezoeken. In Fabbrica Colleoni, een van de belangrijkste glasfabrieken op Murano, kun je een rondleiding krijgen en zelfs een glasblazer aan het werk zien. Daarnaast heeft Murano ook een glasmuseum, waar je meer kunt leren over de geschiedenis van het glaswerk op het eiland. 

Proef de typische gerechten van Murano en Burano

Naast de culturele bezienswaardigheden hebben deze eilanden ook op culinair gebied iets te bieden. De typische gerechten van Murano en Burano zijn zeker het proberen waard. Op Burano moet je zeker de lokale specialiteit 'risotto de gò' proberen, wat gemaakt is van vis uit de lagune. Op Murano moet je zeker de traditionele Venetiaanse vissoep, bekend als 'brodetto di pesce', proberen. Deze soep wordt gemaakt van verschillende soorten vis en schaal-en schelpdieren en is een echte aanrader voor de visliefhebbers. Je leest het; genoeg te zien en te proeven op deze eilanden!