Dit zijn de voordelen van elektrisch rijden

Dit zijn de voordelen van elektrisch rijden

Elektrisch rijden is de toekomst, zeker hier in Europa. Elektrische auto's worden steeds goedkoper en er komen steeds meer mogelijkheden voor elektrisch vervoer. Daarom is het nu een goed moment om over te stappen op een elektrisch voertuig. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee. Je kunt (zeker op lange termijn) veel geld gaan besparen door een elektrische auto te kopen of leasen. Wil je precies weten wat de voordelen zijn? In dit artikel lees je meer informatie.

Goed voor het milieu

De meeste elektrische auto's produceren geen CO2, NOx of fijnstof. Dit is dus heel erg goed voor het milieu. Wist je dat elektrisch rijden daarom ongeveer 85% minder belastend is voor het milieu dan benzine- of dieselauto's? Er komen dus minder schadelijke stoffen in de lucht. Hierdoor wordt ook de luchtkwaliteit verbeterd en dat is weer goed voor je eigen gezondheid en voor de natuur in Nederland. Er zijn ook steeds meer steden die ander soorten auto's willen gaan verbieden in de binnenstad, of in milieuzones. Met een elektrische auto weet je zeker dat je overal zonder problemen kunt komen, ook in de komende jaren.

Minder betalen

Elektrische auto's zijn duurder in aanschaf dan conventionele voertuigen, maar elektriciteit is een stuk goedkoper dan benzine of diesel. Daarnaast zijn er diverse subsidies en regelingen die je kunt aanvragen als je elektrisch gaat rijden. Op deze manier kun je (een deel van) de aanschafprijs compenseren. Ook kost elektrisch rijden minder in onderhoud. Er zijn bijvoorbeeld geen verstoppingen in de motor en elektromotoren hebben geen distributieketting of -riem. Elektrisch rijden heeft ten slotte ook nog bepaalde belastingvoordelen. Op lange termijn is het dus een stuk voordeliger om een elektrische auto te huren, of om deze te leasen.

Heb je een eigen bedrijf? Je kunt dan ook zakelijk een elektrische auto kopen of leasen en een laadpaal kantoor regelen om deze op te laden. Het stimuleren van elektrisch rijden binnen jouw bedrijf is niet alleen voordelig, het draagt ook bij aan een beter imago. Elektrisch rijden is een stuk toegankelijker geworden in Europa. Als je een laadpaal thuis laat plaatsen is dit al helemaal makkelijk. Je kunt je auto dan gewoon opladen terwijl je ligt te slapen.