Bepalende factoren voor de kosten van een autoverzekering

Bepalende factoren voor de kosten van een autoverzekering

Bij het vergelijken van een autoverzekering moet je op verschillende criteria letten. Voordat je überhaupt de autoverzekeringen met elkaar kunt vergelijken, moet je al enkele gegevens invullen:

- De waarde van de auto

- Jouw postcode

- Jouw aantal schadevrije jaren

- Jouw leeftijd

Al deze factoren zijn van invloed op de kosten van een autoverzekering. Over het algemeen liggen de kosten voor een jonger persoon hoger dan de kosten voor een ouder persoon; dit komt puur doordat een ouder persoon vaak meer schadevrije jaren heeft.

De kosten zijn ook afhankelijk van jouw eigen voorkeuren

Niet alleen bovengenoemde factoren zijn van invloed, maar ook jouw eigen voorkeuren spelen hierbij een rol. Zo is het bij een

autoverzekering van belang om goed na te denken over de dekking. Ga je bijvoorbeeld voor een WA autoverzekering of heeft een volledig casco autoverzekering jouw voorkeur?

Ook deze keuze is bepalend voor de uiteindelijke kosten van de autoverzekering. Onder aan de streep kunnen wij dus géén eenduidig antwoord op de vraag ‘Wat kost een autoverzekering?’ geven. Het enige wat wij met zekerheid kunnen stellen, is dat meerdere factoren van grote invloed zijn! Mede daarom is het aan te raden om de verzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Let daarbij echter niet alleen op de kosten, maar óók op de voorwaarden!