Last minute vakantie met de auto; 3 handige tips!

Last minute vakantie met de auto; 3 handige tips!

Ben jij ook zo toe aan een vakantie? Wil je even uit de sleur van het leven ontsnappen? Check dan zeker eens de mogelijkheid om een last minute vakantie te boeken. Een last minute vakantie is in veel gevallen ook nog een stuk voordeliger, waardoor je jouw vakantie op voorhand al leuker weet te maken. Een last minute vakantie is echter niet zomaar een last minute

vakantie. Nee, je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vliegvakantie, voor een autovakantie of voor een vakantie op een cruiseschip. In dit artikel geven we jou graag handige tips voor een last minute vakantie met de auto!

Tip 1: laat je auto nog snel controleren

Ga je relatief onverwachts op vakantie? Laat dan alsnog snel jouw auto even controleren bij de plaatselijke garage. Zorg bijvoorbeeld voor een controle van het oliepeil, voor een controle van de ruitenvloeistof, voor een controle van overige vloeistoffen en voor een controle van de bandenspanning. Door een dergelijke controle weet je één ding zeker: je gaat met een veilige auto op vakantie. Dat is een geruststellende gedachte, zéker als je relatief ver moet rijden naar jouw vakantiebestemming.

Tip 2: bereid de reis goed voor

Ga je met de auto last minute naar het buitenland op vakantie? Bereid dan alsnog de reis goed voor. Zorg dat je een werkend navigatiesysteem in jouw auto hebt zitten, zorg ervoor dat je voldoende eten en drinken meeneemt en zorg ook voor voldoende vertier. Ga je met jouw kinderen op vakantie? Zeker dan is het belangrijk om voor voldoende vermaak te zorgen!

Tip 3: zorg voor een volle tank

Is jouw bestemming gelegen in een ver Europees land? Dan kies je er mogelijk al voor om ’s ochtends vroeg op pad te gaan. Als dat het geval is, is het zeker aan te raden om voor een volle tank te zorgen. Je kunt de eerste honderden kilometers dan non-stop rijden, zonder te hoeven stoppen om de tank van de auto bij te vullen. Ook als je relatief dichtbij op vakantie gaat, is het aan te raden om voor een volle tank te zorgen. Dit zorgt simpelweg voor een gerustgesteld en prettig gevoel; je weet immers dat je de eerste honderden kilometers probleemloos af kunt leggen. Dat is zeker het geval als je tip 1 uit dit artikel opgevolgd hebt!