Naar Portugal met de auto? Hier moet je op letten!

Naar Portugal met de auto? Hier moet je op letten!

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en heerlijk eten. Een geweldige manier om het land te verkennen is met de auto. Of je nu de bruisende stad Lissabon wilt verkennen, wilt ontspannen op de prachtige stranden van de Algarve, of de adembenemende natuur van de Azoren wilt ontdekken, met de auto ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Maar voordat je je avontuur begint, zijn er een paar zaken waar je op moet letten. In dit artikel delen we enkele tips en adviezen als je naar Portugal reist met de auto.

Verkeersregels

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de verkeersregels in Portugal voordat je op pad gaat. Over het algemeen zijn de verkeersregels vergelijkbaar met die in andere Europese landen. Hier zijn een paar belangrijke zaken om op te letten:

In Portugal rijden ze aan de rechterkant van de weg.

De maximumsnelheid is over het algemeen 50 km/u in stedelijke gebieden, 90 km/u op secundaire wegen en 120 km/u op snelwegen.

Het is verplicht om een gevarendriehoek, veiligheidshesjes en een brandblusser in je auto te hebben.

Tolwegen

Portugal heeft tolwegen, waarvoor je moet betalen. Het is belangrijk om te weten welke tolwegen je wilt gebruiken en of je een elektronisch tolsysteem (bijv. Via Verde) nodig hebt. Controleer van tevoren welke tolwegen er op je route liggen en zorg ervoor dat je de juiste betalingsmethode hebt.

Papierwerk

Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bij je hebt voordat je op reis gaat. Dit omvat je rijbewijs, identiteitskaart of paspoort en het kentekenbewijs van de auto. Het is ook verstandig om een internationaal rijbewijs mee te nemen, ook al is het niet altijd verplicht. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een auto wilt huren in Portugal.

Autoverzekering

Het is belangrijk om een geldige autoverzekering te hebben voordat je naar Portugal reist. Controleer je verzekeringspolis en zorg ervoor dat deze ook geldig is in het buitenland. Het kan ook verstandig zijn om een aanvullende reisverzekering af te sluiten die autopech dekt, zodat je gedekt bent als er iets met je auto gebeurt tijdens je reis.

Tankstations en brandstofprijzen

Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de locaties van tankstations langs je route. Het kan handig zijn om een app of kaart bij de hand te hebben waarop deze zijn gemarkeerd. Daarnaast is het verstandig om de actuele brandstofprijzen te controleren, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Met de auto naar Ponta Delgada

Met de auto naar Ponta Delgada is een prachtig avontuur, als je de Azoren wilt verkennen. Houd er rekening mee dat je de auto op een veerboot moet meenemen om de eilanden te bereiken. Zorg ervoor dat je de veerdienst van tevoren reserveert en de specifieke regels en voorschriften voor het vervoeren van een auto op de veerboot controleert.

Parkeren

Het vinden van parkeerplaatsen kan in sommige delen van Portugal een uitdaging zijn, vooral in steden. Het is handig om van tevoren te onderzoeken waar je kunt parkeren en wat de kosten zijn. In sommige steden zijn er parkeermeters en kun je een parkeerkaartje kopen bij een van de vele tabakswinkels.