Op vakantie met elektrische camper? Dit zijn de voor- en nadelen

Op vakantie met elektrische camper? Dit zijn de voor- en nadelen

Op vakantie gaan met een elektrische auto jaren geleden nog een hele opgave. Er waren weinig laadpalen onderweg en elektrisch rijden was relatief duur. Je was daarom veel geld kwijt en moest je reis goed plannen. Tegenwoordig is dit een stuk makkelijker en toegankelijker geworden, waardoor veel mensen in Europa gewoon de elektrische auto gebruiken om hun bestemming op te zoeken.

Er zijn zelfs veel meer elektrische voertuigen om uit te kiezen deze dagen. Denk aan elektrische scooters, elektrische fietsen en ook elektrische campers. Vandaag gaan we dieper in op elektrische campers en waar je op moet letten voor je volgende vakantie. In dit artikel bespreken we alle voordelen en nadelen van elektrische campers. Zo kun je goed beslissen of een elektrische camper iets voor jou is.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Een elektrische camper is duurder in aanschaf dan een 'normale' camper. Als je een elektrische camper hebt, heb je echter ook lagere kosten. Elektrische campers hebben veel lagere brandstof- en onderhoudskosten dan hun conventionele tegenhangers, waardoor ze uiteindelijk goedkoper zijn. Je hoeft ook minder bpm te betalen voor het voertuig. Met een elektrische auto kun je fijn en geruisloos rijden, met een goede wegligging.

Aan de andere kant zijn er ook een paar nadelen verbonden aan elektrische campers. De actieradius is nog steeds een probleem, omdat elektrische voertuigen vaak slechts een beperkt bereik hebben. Als je lange afstanden moet afleggen, kan het lastiger zijn om elektrisch te blijven rijden.

Vakantie boeken met elektrische camper

Elektrische campers zijn uiteraard ook een stuk beter voor het milieu, omdat je minder uitstoot. In de toekomst zullen er veel milieuzones bij komen in Europese lande. Heb je een elektrische camper? Dan kun je hier gewoon blijven rijden. Een vakantie met een elektrische camper is goed te doen, maar eist wel iets meer voorbereiding. Zo moet je zeker weten dat overal genoeg oplaadpunten zitten. In het westen van Europa is dit meestal geen probleem, maar in het oosten zijn een stuk minder oplaadpunten te vinden.

Zorg ook dat je campings met een oplaadpunt zoekt als je gaat boeken. Zo kun je jouw camper meteen na aankomst opladen voor de volgende rit. Plan je reis van te voren goed en kijk wat er mogelijk is.