Wat kost een auto vervoeren naar Spanje?

Wat kost een auto vervoeren naar Spanje?

Wilt u uw auto vervoeren naar Spanje? Of wilt u juist een auto verhuizen van Spanje naar Nederland? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Hier lees je alles over het vervoeren van een auto van of naar Spanje. Hoeveel moet je hiervoor betalen? Waar hangt de prijs vanaf? En hoe zal je voertuig uiteindelijk worden vervoerd? Hieronder lees je het antwoord op deze vragen en meer.

Wonen en werken in Spanje

Spanje is een populair vakantieland onder Nederlanders. Vooral voor stedentrips naar grote steden als Barcelona, Sevilla of Granada, maar ook voor zonvakanties aan de kust. Verder zijn rondreizen ook erg leuk in Spanje. Er zijn zelfs mensen die voor langere tijd naar Spanje verhuizen, bijvoorbeeld om te gaan werken of om te studeren. Ook veel ouderen kiezen ervoor om (delen van het jaar) in Spanje te wonen, omdat de warmere temperaturen beter zijn voor hun gezondheid. Als je lang in een ander land bent, is het fijn om hier een auto te hebben.

Auto vervoeren naar Spanje

Verblijf je langere tijd in Spanje? Dan is het natuurlijk handig om je auto te vervoeren naar dit land. Meestal wordt dit gedaan door middel van een autotransporter. Dit is een soort vrachtwagen die verschillende auto's tegelijkertijd vervoert. Het grote voordeel hiervan is dat het relatief goedkoop is en je de auto niet hoeft te rijden tot aan de grens met Spanje. Het nadeel is wel dat je auto onderweg een keer moet stoppen, omdat de vrachtwagen ergens moet tanken of pauze moet houden. Het kan dus even duren voordat je auto in Spanje aankomt.

Kosten voor het vervoeren

Hoeveel je uiteindelijk moet betalen voor het vervoer, hangt af van veel verschillende factoren. Zo is Spanje natuurlijk erg groot. Barcelona is een stuk minder ver dan bijvoorbeeld de stad Marbella, dat helemaal in het zuiden ligt aan de kust. Ook de grootte van de auto is van belang. Meestal moet je denken aan een bedrag van ongeveer € 1000,-. Dit is een gemiddelde prijs voor het vervoer van een auto naar Spanje. Het kan natuurlijk wel wat duurder of goedkoper uitvallen, afhankelijk van de exacte route, de grootte van je auto en het bedrijf dat je kiest. Het is slim om online de prijzen van verschillende bedrijven te vergelijken, zodat je niet teveel betaalt.