Ga jij op vakantie met de auto? Neem dan je eigen kussen mee!

Ga jij op vakantie met de auto? Neem dan je eigen kussen mee!

Ga jij op vakantie met de auto? Dan is dit het uitgelezen moment om je eigen hoofdkussen mee te nemen. Een goed hoofdkussen, dat bij jou past is toch super fijn om mee te nemen als je op vakantie gaat. Vele malen beter dan een standaard hoofdkussen in een willekeurig hotel.

Wat is een goed hoofdkussen?

Een dubbel hoofdkussen of twepersoonskussen is meestal een speciale uitvoering van een met veren en dons gevuld hoofdkussen: het dubbel hoofdkussen heeft twee stoffen hoezen en twee vullingen. De binnenhoes van het dubbel kussen is gewoonlijk gevuld met een hoog percentage veren en een laag percentage dons (b.v. halfdons: 85% veren | 15% dons), terwijl de buitenhoes een hoog percentage dons en een laag percentage veren bevat (b.v. dons: 90% dons | 10% dons).

Het hoge verengehalte in de binnenbekleding van het dubbele kussen geeft het een zekere stevigheid en steun. De donzen vulling in de buitenhoes zorgt ervoor dat de gebruiker van het kussen een aangenaam zachte basis voor zijn hoofd vindt. In tegenstelling tot gewone hoofdkussens met verenvulling, zien de harde stekels van de veren er door de dubbele structuur niet storend uit. Om ervoor te zorgen dat het vulmateriaal op betrouwbare wijze in het dubbele kussen blijft zitten, wordt de buitenhoes meestal gemaakt van mono-bag (katoen in effenbinding).

Het belang van een goed kussen

Beddengoed vormt de basis voor je slaap ervaring. als kussenhoes heeft je huid het eerste contact met het materiaal en dus zal deze naast een goed hoofdkussen de slaapervaring bepalen. Dus zeer belangrijk om zowel een hoofdkussen als beddengoed van hoge kwaliteit zorgvuldig te selecteren.

Neksteunkussens zijn kussens die zijn ontwikkeld op basis van medische kennis en die speciaal zijn afgestemd op ergonomische eisen. Het gebruik van een neksteunkussen is onder meer bedoeld om spanning in het gebied van de halswervelkolom te voorkomen of bestaande spanning in dit deel van het lichaam te helpen wegnemen.

Neksteunkussens zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, maten en vormen. Als het nekkussen anatomisch juist is gevormd en op de gebruiker is afgestemd, biedt het altijd een optimale, ergonomische ondersteuning van de halswervelkolom, ongeacht de slaaphouding, en levert het dus een belangrijke bijdrage tot de ontlasting van de wervelkolom tijdens de slaap.

Natuurlijke hoofdkussens

De term natuurkussen of natuurlijk hoofdkussen wordt gebruikt om kussens aan te duiden met een vulling van speltkaf of gierst. Kussens met dergelijke vulmaterialen worden al heel lang gebruikt. De eigenschappen van natuurlijke hoofdkussens zijn onder meer een hoge elasticiteit, een uitstekende luchtdoorlatendheid en een nauwkeurig aanpassingsvermogen aan de vorm van het hoofd en de nek.