Hoe vaak moet u uw dekbed vervangen?

Hoe vaak moet u uw dekbed vervangen?

Over het algemeen wordt aanbevolen om uw dekbed om de vijf jaar te vervangen. Het precieze moment waarop je afscheid moet nemen van je beddengoed kan echter afhangen van andere factoren, zoals hoe vaak je het dekbed gebruikt, of het van hoge kwaliteit is, en hoe je het verzorgt.

Hoelang gaat een dekbed eigenlijk mee?

Er zijn een paar waarschuwingssignalen die erop wijzen dat uw dekbed versleten raakt.

1. Voelt dun en slap aan

Door het gebruik kan de vulling van het dekbed zijn samengedrukt. Dit betekent dat het de lucht niet meer zo goed kan vasthouden en u niet meer zo goed kan isoleren tegen de kou.

2. Voelt bobbelig aan

Dit kan gebeuren als het dekbed vaak is gewassen of als de vulling in de loop der tijd ongelijkmatig is verdeeld.

3. Er zitten scheuren in

Als er scheuren in uw dekbed zitten, of zelfs een dunner wordend omhulsel, kan de vulling eruit vallen en het kostbare beddengoed onbruikbaar maken.

Als het tijd is om uw oude dekbed te vervangen, is het de moeite waard om te zoeken naar een dekbed van hoge kwaliteit dat u 's nachts zo warm en comfortabel mogelijk houdt. Wij raden u aan het assortiment dekbedden te bekijken, waar u een keuze aan producten vindt die aan de hoogste normen voldoen, evenals een verscheidenheid aan tog-classificaties om ervoor te zorgen dat u het in elk seizoen behaaglijk hebt.

Thuis jouw dekbed wassen?

Een dekbed thuis wassen kan gemakkelijk zijn met een beetje kennis. Volg de bovenstaande tips en u bent klaar. Op zoek naar meer slaapadvies? Bekijk dan zeker op de verschillende online advies of slaap specialisten sites of andere slaapgidsen.

Levensduur dekbed

De levensduur van een dekbed is erg afhankelijk van veel verschillende factoren. Elke materiaal dekbed vulling heeft haar eigen levensduur.. Maar de reële levensduur kan sterk worden beïnvloed door zorgvuldige of juist mindere onderhoud en zuinige omgang met het dekbed. Zoals regelmatig luchten, wassen het volgen van wasvoorschriften, op de juiste wijze drogen, op en uitkloppen. Bij goed gebruik kan een hoge kwaliteit dekbed dekbed wel tot 8 tot 10 jaar comfort bieden bij het slapen. Uiteraard zal een dekbed door de jaren heen iets minder volume houden en isoleren.