Waar moet een veilig autostoeltje aan voldoen?

Waar moet een veilig autostoeltje aan voldoen?

Als ouder wil je te allen tijde zo veilig mogelijk voor jouw kind maken. Dat is zéker het geval als jullie plaatsnemen in de auto en van bestemming A naar bestemming B af gaan reizen. Juist in de auto is het zaak om een kind/baby perfect te beschermen; een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Hoe kun je nou het beste de veiligheid van jouw kind in de auto waarborgen? Dat doe je onder meer door een veilig autostoeltje aan te schaffen. Maar, waar moet een veilig autostoeltje nou aan voldoen? De belangrijkste kenmerken van een veilig autostoeltje vind je hieronder!

Isofix

Allereerst is het wenselijk dat je het autostoeltje middels Isofix vast kunt maken. Dankzij dit unieke en veilige systeem kun je het autostoeltje zeer veilig vastmaken aan de stoel/bank in de auto. Mocht je onverhoopt een ongeluk krijgen, weet je zéker dat het autostoeltje niet door de auto heen vliegt. Nee, Isofix zorgt voor een onwijs sterke bevestiging.

ECE label

Ook is het pure noodzaak dat het autostoeltje over het ECE label. Als je een autostoeltje van één van de gerenommeerde merken kiest, weet je zeker dat het stoeltje over dit label beschikt. Alle goedgekeurde kinderzitjes hebben namelijk dit label gekregen. Kom je een autostoeltje zonder ECE label tegen? Dan is het advies om dit autostoeltje links te laten liggen; dat stoeltje hoort simpelweg niet verkocht te worden. Afgestemd op lengte & gewicht van jouw kind Tot slot is het zaak dat het autostoeltje afgestemd is op de lengte en het gewicht van jouw kind. Het advies is hierbij om goed naar de groep/klasse van het autostoeltje te letten; alle autostoeltjes hebben een bepaalde klasse gekregen:

  • Groep 0+: tot 13 kilogram
  • Groep 0+ en 1: tot 18 kilogram
  • Groep 0+, 1 en 2: tot 25 kilogram
  • Groep 1-2-3: van 9 tot 36 kilogram
  • Groep 1: van 9 tot 18 kilogram
  • Groep 2 en 3: van 15 tot 16 kilogram