Lekkere gin cocktails om te serveren tijdens een feestje

Lekkere gin cocktails om te serveren tijdens een feestje

Als het gaat om het serveren van cocktails op een feestje, is het altijd leuk om een ​​mix van klassieke en moderne drankjes aan te bieden. Gin is een favoriete drank onder cocktail-liefhebbers vanwege zijn veelzijdigheid en complexe smaakprofiel. Hier zijn enkele gin-cocktails die je kunt serveren op je volgende feestje.

Bekende cocktails met gin

Een klassieke gin-tonic is altijd een veilige keuze en kan worden opgefleurd met verschillende kruiden en fruit om de smaak te variëren. Voeg bijvoorbeeld een takje rozemarijn of schijfjes komkommer toe voor een verfrissende twist. Een andere favoriet is de Tom Collins, die gin, citroensap, suikersiroop en sodawater combineert voor een verfrissende en lichtzure smaak.

Negroni

Als je iets meer gedurfds wilt proberen, is de Negroni een populaire keuze. Deze cocktail combineert gin, Campari en zoete vermout voor een bitterzoete smaak. Het is een volwassen cocktail die ideaal is voor degenen die een voorliefde hebben voor bittere smaken. Negroni is één van de meest bekende cocktails met gin, maar niet iedereen zal een fan zijn van de bitterzoete smaak.

French 75

Een andere optie is de French 75, een feestelijke cocktail die perfect is voor speciale gelegenheden. Het combineert gin, citroensap, suikersiroop en mousserende wijn voor een verfrissende en bruisende smaak. Het is een klassieke cocktail die nooit teleurstelt en perfect is om te proosten op het nieuwe jaar of andere feestelijke evenementen.

Aviation

Ten slotte is de Aviation een cocktail die onlangs populair is geworden. Deze cocktail combineert gin, citroensap en crème de violette voor een zoete, bloemige smaak. Bij deze cocktail gebruik je ook een likeur, zoals bijvoorbeeld marasquinolikeur. Het is een elegante cocktail die perfect is voor een chique feestje.

Er zijn hiernaast nog veel meer gin-cocktails om uit te kiezen. Met gin kun je veel verschillende cocktails maken, met zowel ouderwetse smaken als moderne varianten. Zo kun je tijdens een feestje dus alle kanten op, waardoor iedereen tevreden kan zijn. Zorg ervoor dat je een aantal verschillende opties hebt, en vergeet niet om de presentatie in overweging te nemen. Een goed gemaakte cocktail ziet er net zo goed uit als dat hij smaakt, dus wees creatief met de garnering en presentatie om je gasten te imponeren.